Hvad er en Firewall?
En firewall er en sikkerhedsanordning – enten hardware, software eller en kombination af begge – der overvåger og kontrollerer indgående og udgående netværkstrafik, baseret på forudbestemte sikkerhedsregler. Firewalls fungerer som en barriere mellem et betroet intern netværk og eksterne netværk, som f.eks. internettet, og beskytter mod uautoriseret adgang, malware og andre cybertrusler.
Heads up – nu bliver det lidt teknisk, men følg endelig med
For at sikre en god og stabil WiFi-forbindelse i et kontormiljø, hvor flere medarbejdere arbejder samtidigt, er det vigtigt at overveje den nødvendige båndbredde (upload/download hastigheder) pr. bruger og det samlede behov baseret på antallet af brugere. Her er nogle generelle retningslinjer for, hvad vi kan anbefale:
Fysiske enheder
Disse er separate enheder, der installeres mellem dit netværk og internettet. De tilbyder høj ydeevne og kan håndtere store mængder trafik, hvilket gør dem ideelle til større
Netværksbaseret beskyttelse
Hardware firewalls beskytter hele netværket ved at filtrere trafik ved netværkets indgangspunkt.
Installeres på enheder
Disse firewalls er installeret på individuelle computere eller servere. De tilbyder fleksibilitet og kan tilpasses til specifikke behov.
Applikationsbaseret beskyttelse
Software firewalls kan beskytte specifikke applikationer og tjenester på enheden.
Hostet i skyen
Disse firewalls er implementeret i cloud-miljøer og tilbyder beskyttelse for cloud-baserede ressourcer og applikationer.
Skalerbar og Fleksibel
Cloud firewalls kan nemt skaleres i takt med virksomhedens vækst og behov.
Funktioner & fordele ved Firewalls
Nu bliver det lidt mere teknisk, just so you know 😉 Du kan evt. hoppe ned til: Vores tilgang til Firewall-implementering.
Trafikovervågning og Filtrering
Regelbaseret Kontrol
Firewalls bruger foruddefinerede regler til at tillade eller blokere trafik baseret på IP-adresser, portnumre, protokoller og andre kriterier.
Indholdsfiltrering Avancerede firewalls kan analysere indholdet af datapakker for at identificere og blokere potentielle trusler som malware og phishing-forsøg (ses meget i mail sammenhænge).
Beskyttelse mod et Cyberangreb
Intrusion Detection and Prevention Systems (IDS/IPS):
Disse systemer, som ofte er integreret i moderne firewalls, kan opdage og automatisk reagere på mistænkelig aktivitet ved at blokere eller isolere truende trafik.
DDoS-Beskyttelse:
Firewalls kan beskytte mod Distributed Denial of Service (DDoS) angreb ved at identificere og blokere ondsindet trafik, der forsøger at overbelaste netværket.
VPN Support
Sikker Fjernadgang
Firewalls kan understøtte Virtual Private Network (VPN) forbindelser, hvilket giver medarbejdere sikker adgang til virksomhedens netværk, når de arbejder eksternt.
Kryptering
VPN'er sikrer, at data overført mellem en fjernarbejder og virksomhedens netværk er krypteret og beskyttet mod aflytning.
Logning & overvågning
Trafikanalyse
Firewalls registrerer al indgående og udgående trafik, hvilket gør det muligt at analysere netværksaktivitet og opdage potentielle sikkerhedstrusler.
Rapportering
Regelmæssige rapporter kan genereres for at give indsigt i sikkerhedshændelser og netværksbrug.